Min bedste opskrift på amerikanske pandekager

amerikanske pandekager

Når jeg spørger den store, hvad han vil have til morgenmad, så er svaret stensikkert pandekager. Vi veksler lidt mellem de almindelige og de tykke og fluffy amerikanske for man skulle jo nødig beskylde os, for ikke at tilbyde ungerne varieret kost. Lige netop denne opskrift er sådan en, som bliver disket op på morgenbordet igen og igen.

Selv de bedste amerikanske pandekager bliver lige en tand bedre med ahornsirup på.

Opskrift amerikanske pandekager (20 stk.)

  • 5 dl mel
  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • Smør til at stege i

Æggene slås ud og deles i to skåle. Henholdsvis hvide og æggeblomme.

Mælk, mel, salt og bagepulver piskes i æggeblommerne.

Æggehviderne piskes med sukkeret til de er stive.

Den stive æggehvide vendes forsigtigt i æggeblommemassen.

Panden varmes op med smør og pandekagerne steges. Jeg plejer at lave fire af gangen på min store pande. Når de er gyldne på begge sider tages de af, og serveres straks med din favoritsirup.

Ps. de smager også fint efter en dag i køleskabet, og et fad kan nemt opvarmes i ovnen, hvis du ikke vil lave dem på dagen.

Skriv et svar